CONRAD

Balsam-06.jpg

Our clients asked us to breathe new life into a dark and chopped up 1990’s home, that had a solid shell but a dysfunctional floor plan and dated finishes. We took down all the walls and created an open concept, sunny plan where all the public social spaces connected. We added a Dutch front door and created both a foyer and proper mud-room for the first time, so guests now had a sense of arrival and a place to hang their jackets. The odd dated kitchen that was the heart of the home was rebuilt from scratch with a simple white and blue palette. We opened up the south wall of the main floor with large windows and doors to help BBQ’s and parties flow from inside to the patio. The sagging and faded wrap-around porch was rebuilt from scratch. We re-arranged the interior spaces to create a dream kid’s playroom packed with organized storage and just far enough away from the grown-ups so that everyone can co-exist peacefully. We redid the finishes & fixtures throughout, and opened up the staircase to be an elegant path through this 4 storey house.

Built by Skycastle Construction.